Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Popečci od buče

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Danas vam donosimo recept za sjajan jesenski ručak koji se začas spremi.

Butternut buča ili muškatna tikva je iznimno fleksibilna jesenska namirnica s kojom se mogu raditi različita jela – od juha i variva do slasnih popečaka poput ovih. S obzirom da buča ima prilično neutralan okus može se sljubljivati s različitim začinima.

Za ovaj recept za popečke bilo bi najbolje kada biste buču naribali prije nego što ju pomiješate s ostalim sastojcima i ispečete u tavi.

Sastojci:

  • 650 g naribane butternut buče
  • 120 g brašna
  • 40 g grožđica
  • 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
  • 1 veliko jaje
  • 1 luk
  • 1 čajna žličica začinske mješavine ras el hanout
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice crvene paprike u prahu
  • sol po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema:

Istucite jaje s nešto soli i para. Pomiješajte jaja s naribanom butternut bučom i lukom te nasjeckanim grožđicama.

U smjesu dodajte brašno, svježi peršin, začin ras el hanout, češnjak u prahu i crvenu papriku. Pomiješajte smjesu i pustite da se okusi sljube barem pet minuta.

U većoj tavi zagrijte nešto više ulja, pa na njemu ispecite popečke. Stavite na tavu nekoliko žlica smjese i oblikujte je u krug promjera oko 6-7 centimetara. Pecite sa svake strane oko dvije do četiri minute dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Ispečene popečke od buče poslužite s malo naribanog sira i nešto jogurta ili s nekim drugim umakom po želji. Dobar tek!

Izvor: punkufer

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter