KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Cannelloni sa sirom, špinatom i mesom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Freepik)

Ilustracija (Freepik)


Danas vam donosimo jedan odličan recept za čiju će vam pripermu otići 20-ak minuta.

Cannelloni su vrlo popularna hrana, a bezbroj mogućnosti pripreme čine ih još boljima.

Možete ih puniti mesom, sirom, špinatom, sa svakakvim umacima, a u ovom receptu kombiniramo sve zajedno.

Sastojci:

  • 18 – 20 gotovih cannellona
  • 1 luk srednje veličine, sjeckani
  • 30ml maslinovog ulja
  • 450 – 500g mljevene junetine
  • Sol, papar
  • 200g svježeg špinata, očišćenog
  • 150g ricotta sira
  • 250g mozzarella sira, ribanog, (150g + 100g)
  • 140g parmezana (70g + 70g)
  • 700ml domaćeg umaka od rajčice
  • 30g maslaca

Priprema:

Luk pržiti na maslinovom ulju 3-4 minute. Dodati meso, pržiti 8-10 minuta dok meso ne poprimi smeđu boju. Posoliti i popapriti, promiješati i ostaviti da se ohladi.

Špinat u malo vode u mikrovalnoj pećnici oko 2 minute na maksimum. Ocijediti i kratko usitniti u multipraktiku.

Ricottu, 150g ribane mozzarelle i 70g parmezana izmiješati, dodati usitnjeni špinat i promiješati da se ravnomjerno rasporedi po smjesi.

Smjesu sira i špinata umiješati u meso. Smjesom rahlo puniti canellone (paziti da smjesa nije nabijena jer će se proširiti pri pečenju).

Polovicom umaka od rajčice pokriti dno oblika za pečenje (20cmX30 cm), na umak rasporediti punjene cannellone (u jednom redu) i prekriti ih ostatkom umaka. Preostale mozzarellu i parmezan posipati po vrhu, a maslac narezan na tanke ploške rasporediti po siru. Cannellone peči, otkrivene, 30-35 minuta u pećnici na 180°C. Prije posluživanja, ostaviti da odstoje 5 minuta.

Dobar tek!

Izvor: Laka kuharica

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter