Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Pileće BBQ quesadille

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Pileće BBQ tortilje su ukusne, ali i vrlo jednostavne za pripremu.

Sok od limete savršeno će se uklopiti i osvježiti BBQ umak.

Piletinu možete zamijeniti i nekom drugom vrstom mesa.

Za pripremu ovog jela trebat će vam 30 minuta.

Sastojci:

  • Jedna velika glavica crvenog luka narezana na ploške
  • Jedna velika crvena paprika, narezana na tanke ploške
  • Tri žlice maslaca
  • 300 g kuhane/pečene piletine, grubo nasjeckane ili natrgane
  • Jedna žličica Vegete
  • 200 ml BBQ umaka
  • Sok od jedne limete
  • Osam velikih tortilja
  • 400 g ribanog cheddar sira
  • Povrće po izboru

Priprema:

U tavi otopite 2 žlice maslaca i pirjajte luk i papriku dok ne omekšaju, a zatim izvadite i ostavite sa strane.

U drugoj tavi ili malom loncu pomiješajte piletinu, BBQ umak i sok od limete. Zagrijte na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

Lagano premažite maslacem jednu stranu tortilje, a zatim je stavite maslacem prema dolje u veliku tavu na srednje jakoj vatri.

Na polovicu tortilje brzo dodajte sir, BBQ piletinu, papriku i luk. Presavijte drugu polovicu tako da dobijete polukrug.

Pecite dok donji dio ne porumeni, a zatim je pažljivo preokrenite. Pecite dok i ta strana ne porumeni, a zatim izvadite iz tave.

Ponovite s preostalim sastojcima dok ne napravite osam quesadilla.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter