KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pileći Cordon Bleu iz pećnice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Danas vam donosimo jedan odličan recept koji može poslužiti kao ručak ili večera.

Pileći Cordon Bleu iz pećnice možete poslužiti uz salatu, pečeni krumpir, pire krumpir, špinat… što god vam je po želji.

Cordon Bleu spremljen na ovaj način ukusan je i sočan, a najvažnije je to što se ne peče na masnoći.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 pileća filea (oko 800 g)
  • mljeveni crni papar
  • 3 žličice vegete
  • 200ml vode
  • 2 žlice otopljenog maslaca (25 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ žličice origana
  • 4 ploške kuhane šunke (100 g)
  • 4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
  • 1 žlica maslinova ulja

Za paniranje:

  • 80g krušnih mrvica
  • 2 žličice mljevene slatke paprike
  • 2 žlice naribanog parmezana

Priprema:

Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom vegete.

U posudu stavite vodu, 2 žličice vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.

Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.

Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.

Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.

Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter