kuhajte s glasom istre

Recept dana: Gotovo za čas, a uz jedan sastojak postaje jelo za prste polizati - brzo varivo od graška

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Sastojci:

400 g graška

300 ml juhe ili 1 kocka za juhu

100 g slanine ili šunke

20 g maslaca

1 glavica luka

1 mrkva

1 žlica brašna

sol, papar 

Priprema:

Nasjeckajte luk i mrkvu, a slaninu ili šunku narežite po želji. Na maslacu prodinstajte spomenute sastojke pa kad luk i slanina postanu staklasti dodajte brašno. Dobro miješajte, a kad počne mirisati dolijte juhu (ili kocku za juhu otopljenu u toploj vodi) pa pustite da zakuha.

Dodajte grašak, začinite i kuhajte na umjerenoj vatri dok grašak ne omekša. Prije posluživanja po želji dodajte i žlicu vrhnja te poslužite uz prepečeni kruh.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter