KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Grašak s noklicama bez mesa

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

3 žlice suncokretovog/biljnog ulja

1 žlica glatkog brašna

1 crveni luk

3 žlice koncentrata rajčice

1 žličica slatke crvene paprike

200 g graška (smrznutog ili svježeg)

sol, papar

Noklice:

2jaja

5 žlica glatkog brašna

Priprema:

Na ulju zapržite brašno na ne previše jakoj vatri da ne izgori.

Ubacite sitno sjeckani luk, dinstajte par minuta da postakli. Dodajte ostale sastojke i prelijte vodom tako da bude par centimetara iznad svega.

Napravite smjesu za noklice: Jaja i brašno dobro izmiješajte vilicom, ne smije ostati nijedna grudica.

Spuštajte u grašak koji lagano ključa noklicu po noklicu koju ste oblikovali uz pomoć dvije žličice.

Kuhajte još 15-ak minuta u polupoklopljenom loncu. Ako treba, dodajte vode.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter