Ilustracija
Sastojci za tijesto:
4 žumanjka
150 g šećera
220 g maslaca
370 g glatkog brašna
5 g praška za pecivo
Sastojci za nadjev:
500 g svježeg sira
150 g šećera
2 žlice oštrog brašna
4 bjelanjka
1 žlica limunovog soka
Priprema:
Pjenasto umutiti žumanjke i šećer. Zatim umutiti maslac. Prosijati brašno s praškom za pecivo pa rukom umijesiti tijesto. Podijeliti ga na dva dijela. Jedan dio razvaljati i prebaciti u pekač, a drugi dio staviti u prozirnu foliju pa u hladnjak dok pripremite nadjev.
Umutiti sir, šećer i limunov sok pa dodati oštro brašno. Nakon toga umutiti snijeg i lagano, žlicom spojiti smjese.
Nadjev staviti na tijesto i poravnati. Iz hladnjaka izvaditi ostatak tijesta, razvaljati ga na pobrašnjenoj podlozi i staviti na nadjev od sira. Izbockati vilicom da zrak može izlaziti tijekom pečenja. Pekač koji koristite može biti veličine 20x30 cm pa će vam kolač biti viši.
Peći na u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C oko 35 minuta. Probosti čačkalicom da vidite je li kolač gotov. Ohladiti i poslužiti.