Unsplash
Mini pite od jagoda tope se u ustima, popravljaju raspoloženje i čine dan boljim. Iskoristite jednostavan recept za pite u koje ćete se zaljubiti na prvi griz.
Popis sastojaka
Korak 1
Lisnato tijesto mora biti na sobnoj temperaturi. Stavite jagode u posudu i pospite šećerom. Staviti na stranu.
Korak 2
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Korak 3
Lisnato tijesto razvaljajte i izrežite u krugove.
Korak 4
Podijelite jagode u 6 krugova. Navlažite prste vodom i prođite njima po rubovima svakog kruga. Preklopite okrugle krugove na pola i pritisnite rubove zajedno pomoću zubaca vilice dok se ne zatvore. Prebacite na pripremljeni lim za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i u svaku pitu izrežite mali prorez.
Korak 5
Pecite u zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumeni, 20 do 25 minuta.
Izvor: Novi list