KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Mini pite od lisnatog tijesta s jagodama

Unsplash

Unsplash


Mini pite od jagoda tope se u ustima, popravljaju raspoloženje i čine dan boljim. Iskoristite jednostavan recept za pite u koje ćete se zaljubiti na prvi griz. 

Popis sastojaka

  • ½ paketa lisnatog tijesta
  • 1 šalica kockica svježih jagoda
  • 2 žlice bijelog šećera
  • 1 veliko jaje, tučeno

Korak 1

Lisnato tijesto mora biti na sobnoj temperaturi. Stavite jagode u posudu i pospite šećerom. Staviti na stranu.

Korak 2

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Korak 3

Lisnato tijesto razvaljajte i izrežite u krugove.

Korak 4

Podijelite jagode u 6 krugova. Navlažite prste vodom i prođite njima po rubovima svakog kruga. Preklopite okrugle krugove na pola i pritisnite rubove zajedno pomoću zubaca vilice dok se ne zatvore. Prebacite na pripremljeni lim za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i u svaku pitu izrežite mali prorez.

Korak 5

Pecite u zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumeni, 20 do 25 minuta.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter