NOVI FESTIVAL

NA PROGRAMU U KAMENOLOMU MONTRAKER U VRSARU: "S okusom mora" dovodi Stefanovskog, Amiru Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massima

| Autor: Priredio Mladen RADIĆ
Perpetuum Jazzile

Perpetuum Jazzile


Kamenolom Montraker u Vrsaru postaje dom novog festivala "S okusom mora" na kojem će se od 23. do 26. rujna održati četiri koncerta, a dolaze Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo.

Jedinstvena lokacija

Novi festival rađa se u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti Tomislav Kašljević koji ističe da se radi o jedinstvenom događaju na jedinstvenoj lokaciji.

"Nakon što sam vidio to impresivno mjesto znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je svakako da dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli", rekao je Kašljević i najavio da festival otvara Vlatko Stefanovski u četvrtak, 23. rujna.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz rock gitarista ovog dijela Europe, poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može svirati upravo radi specifičnih kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Stefanovski je kao član grupe Leb i sol snimio 13 albuma, a zatim je nastavio kao samostalni glazbenik. Virtuoz na gitari poznat je po mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Povezan je s brojnim umjetnicima diljem svijeta, a među njima su velikani kao što su Allan Holdsworth i John McLaughlin.

Nakon Stefanovskog u kamenolom Montraker u petak, 24. rujna dolazi Amira Medunjanin čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, a već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe. Uz izvanrednu izvedbu, ističe se jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi.

Slovenska vokalna jazz atrakcija Perpetuum Jazzile u Vrsar stiže u subotu, 25. rujna. Omiljen od kritike, slovenski bend poznat je po snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neviđenoj kreativnosti, pozitivnoj energiji i širokoj paleti glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima, a među kojima se nalaze pop, rock, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk, etno i brojni drugi. Njihov bogati repertoar sastoji se od hitova glazbenika kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih.

Završetak uz Massima

Festival u kamenolomu će zatvoriti Massimo koji nastupa u nedjelju, 26. rujna. Nakon hitova "Mali krug velikih ljudi" i aktualnog singla "Putujemo i kad stojimo" Massimo ne može dočekati da stane pred svoju publiku i zapjeva ove i druge pjesme iz svog bogatog repertoara.

Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije). Ulaznice za koncert mogu se pronaći u sustavima Eventim, Entrio i Mojekarte.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of