PLIVAČKI MARATON

U tijeku prijave za Porečki delfin

| Autor: Zvonimir Guzić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Za desetak dana održava se Porečki delfin, jedan od najdugovječnijih plivačkih maratona Hrvatskoj. Ove godine manifestacija donosi i neke nove aktivnosti koje će zadovoljiti sve ljubitelje sportova na vodi. Porečki delfin 2024, u organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča, ove će se godine održati 30. i 31. kolovoza na Picalu (ispod hotela Valamar Parentino), plaži s raznovrsnim programom za sve generacije.

Ovogodišnje, 23. izdanje, donosi velike promjene i pregršt sadržaja. Kako najavljuju organizatori iz SZGP, nakon godina uspjeha kao jedinstvenog plivačkog eventa, odlučili su se proširiti priču i po prvi put pretvoriti ovaj plivački događaj u jedinstveni festival sportova na vodi. Nikad bogatije izdanje Porečkog delfina održat će se zadnjeg vikenda u kolovozu, a službeno otvorenje na Parentino plaži započinje u petak, 30. kolovoza, u 12 sati kada će se svi zainteresirani moći registrirati za razne discipline u oba dana.

Grad Poreč redovito podržava ovu manifestaciju koja već dugi niz godina uspješno spaja promociju sporta, zdravog načina života i prirodnih ljepota Istre. Kako se manifestacija održava krajem kolovoza, želja je privući turiste i sugrađane da se aktivno uključe u sportske aktivnosti. U tom smislu, Grad Financira financirati kotizacije za sve porečke klubove s ciljem povećanja broja sudionika.

Već tradicionalni rekreativni plivački maraton, kao i svake godine, sudionicima nudi različite dionice plivanja, a osim 1500, 3000 i 5000 metara, ove su godine organizatori dodali i dionicu od 500 metara za sve koji žele sudjelovati, a nisu vrsni plivači. Moguće je plivati bilo kojim stilom i uz bilo koja pomagala za plivanje: peraje, maske, plivačke daske, luftmadraci i drugo. Kotizacija za plivački maraton iznosi 25 eura, a prijave su moguće online do 25. kolovoza na web adresi https://poreckidelfin.com/prijava ili na dan maratona, u subotu 31. kolovoza od 6.15 sati ujutro do 13.30 sati na pultu za registriranje.

Osim plivačkog djela natjecanja, koje će i dalje biti središnji dio festivala, na programu ovogodišnjeg Delfina posjetitelji će moći pogledati vaterpolo turnir s domaćim i stranim ekipama, kao i sudjelovati na akvatlon natjecanju te SUP regati. Uz to, drugi dan festivala očekuje vas i Cro Cup natjecanje u daljinskom plivanju, dječji vaterpolo turnir te besplatno sudjelovanje na jedriličarskoj, SUP i kornhol demonstraciji. Organizatori su u subotu, za vrijeme trajanja festivala, osigurali i besplatan vodeni park na Parentino plaži. Prijave za natjecanja su otvorene, a detalji oko registracije i programa mogu se naći na službenoj web stranici i društvenim mrežama.

- Pozivamo sve, ne samo natjecatelje, već i gledatelje da uživaju u sportu, druženju i ljetnom duhu. Povedite obitelj i prijatelje, uživajte u sportskim natjecanjima, dožive nešto novo i postanu dio nove/stare priče Porečkog delfina! Također, ovim putem želimo se zahvaliti i našim sponzorima; Turističkoj zajednici grada Poreča, Gradu Poreču-Parenzo, Valamar Rivieri i HEP-u, poručuju su iz Sportske zajednice Grada Poreča.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter