Puno vike za malo dima

FOTO / Požar u starogradskoj jezgri u Rovinju izazvao puno galame i nezadovoljstva stanara. Evo kome je danas "dogorjelo"

| Autor: Nina Orlović Radić
(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)


Nakon što je u 10.40 zaprimljena dojava o dimu koji izlazi iz potkrovlja stana u Ulici Casale 8., šest vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Rovinj s tri vozila izašlo je na teren.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Kako nas je izvijestio zamjenik zapovjednika JVP Rovinj, Sandro Žufić u stanu nije bilo ukućana, te je samo evidentirana materijalna šteta.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

-Dim je izlazio iz potkrovlja stana, konkretno kupatila, a kako je došlo do zapaljenja znat će se nakon provedenog očevida. Utvrđena je materijalna šteta, odnosno zbog visoke temperature izgorio je (rastopljen) vodokotlić i dio ogledala, kaže Žufić.
Strpljenje stanara-dogorjelo
Vatrogasna kola i vatrogasci, očekivano, privukli  su pažnju susjeda koji su uz olakšanje što vide "vatrene kacige" jedva i dočekali da se bar nekom ( u ovom slučaju novinarki) požale i na najsmrdljiviji i najprljaviji prolaz starogradske jezgre. Riječ je naime, o prolazu- passo Nattori, koji spaja Ulice Casale i Grisiju, i na čijem se uglu nalazi i kuća iz koje je dopodne dimilo.
- Iako vrlo frekventan i sa stanarima, ovo je definitivno najprljaviji i najzapušteniji prolaz starogradske jezgre Zbog mačjeg urina i ptičjeg izmeta, koji se godinama od strane djelatnika Komunalnog servisa ne čisti, a kamoli pere, njime se više ne može proći bez začepljenog nosa, vele mi stanari, i više no revoltirani čistoćom starogradske jezgre.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Ispada tako da je, pukom srećom, malo dima izazvalo puno galame i nezadovoljstva građana i stanara starogradske jezgre. Fokus je dakle, na čistoći starog grada, kojeg rijetka kiša (i poneki nadobudni žitelj) ne stignu i ne mogu očistiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter