21. IZDANJE POREČKOG DELFINA

FOTO / Na Picalu zaplivalo 1.100 rekreativaca, najstarija je bila 88-godišnja Porečanka Mila Dimitrijević

| Autor: Doria Mohorović


Sudionici su mogli birati hoće li otplivati 1.500 metara za brončanu, 3.000 za srebrnu ili 5.000 metara za zlatnu medalju, a dopušteno je bilo koristiti i pomagala. Uz domaće plivače, najbrojniji su bili Mađari.

Porečki delfin, najmasovniji plivački maraton u Hrvatskoj, danas je na plažu na Picalu privukao čak 1.100 rekreativaca svih generacija iz čak 24 zemlje. Očekivano, najviše ih je bilo iz Hrvatske, uz tradicionalno brojne plivače iz Mađarske.

Naime, na jezeru Balaton se održava sličan maraton po uzoru na koji je prije dva desetljeća i pokrenut Porečki delfin, a zahvaljući suradnji Grada Poreča s mađarskom županijom Somogy te gradom Siofokom najveći broj sudionika tradicionalno dolazi iz Mađarske. Brojni su bili i rekreativci iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije...

Baš kao što su organizatori, Sportska zajednica grada Poreča i porečka Turistička zajednice, uz potporu Grada i Valamar Riviere priželjkivali, vrijeme je bilo idealno, sunčano i ugodno toplo, pa nije bilo zapreke da 21. izdanje Delfina bude savršeno.

Start je u 9 sati označio porečki gradonačelnik Loris Peršurić, a startati se moglo sve do 15 sati, s time da su svi natjecatelji morali završiti s plivanjem do 17 sati. Sudionici su mogli birati hoće li otplivati 1.500 metara za brončanu, 3.000 za srebrnu ili 5.000 metara za zlatnu medalju, a dopušteno je bilo koristiti i pomagala.

Najstarija sudionica bila je 88-godišnja Porečanka Mila Dimitrijević (88) koja je i ove godine hrabro otplivala dionicu od 1.500 metara.Kako je i sama rekla, pliva svaki dan i već je šesti put otplivala Delfin. Čestitao joj je i gradonačelnik Peršurić koji je ustvrdio da je lijepo biti aktivan i u poznim godinama i maksimalno uživati u svakom danu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter