u barbanu

Ove subote 18. Fešta smokve i smokvenjaka uz manjadu, izradu čentrina i zabavni program

| Autor: Glas Istre
(Foto TZO Barban)

(Foto TZO Barban)


Ove subote posjetitelji Barbana mogu uživati u bogatom programu na 18. Fešti smokve i smokvenjaka i razveseliti svoje nepce raznim delicijama od smokvi.

Program počinje u 14 sati nastupom Barbanskih mažoretkinja te KUD-a Barban. Osim ponude s domaćim proizvodima od smokava i smokvenjacima, bit će tu i bogata ponuda raznih domaćih proizvoda, suvenira, rukotvorina, a posjetitelji će moći kušati razne delicije na bazi smokava, sladoled sa smokvama, koktele, slatke delicije od smokava koje će pripremiti Konoba Vorichi te još mnogim ukusnim poslasticama i proizvodima na Barbanskoj placi.

Od 15 sati najmlađi mogu sudjelovati u dječjem kutku i kreativnim radionicama sa Žutim kišobranom, u 17 sati Udruga Barbačana organizira zanimljivu radionicu "Čentrin & Wine", a u 18 IstRUN organizira "SMOKVENJAK RUN"- utrku za smokvenjak.

Na radionicu "Čentrin & Wine" i utrku za smokvenjak potrebna je prijava. Više informacija može se pronaći na društvenim mrežama Turističke zajednice općine Barban.

Drugu godinu zaredom bit će organizirano "Ručenje po starinski" gdje će posjetitelji moći kušati smokvenjake s kojima su se sudionici natjecali i  Barbanskim kolačom koji će pripremiti  naša domaćica Mirjana Prgomet.

U 19 sati slijedi proglašenje naj smokvenjaka i pobjednika utrke za smokvenjak. Za dobru atmosferu i zabavu tijekom fešte zaduženi su DJ Kriza i Bambus bend.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter