KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ovo su najmekše slane kiflice i uvijek uspiju

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto arhiv Glasa Istre)

Ilustracija (Foto arhiv Glasa Istre)


Sastojci:

  • 600 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 100 ml ulja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 200 ml toplog mlijeka
  • 1 instant suhi kvasac
  • 1 velika žlica šećera

Priprema:

Pomiješajte 600 g glatkog brašna, prašak za pecivo i žličicu soli. Dodajte 100 ml ulja i 200 g kiselog vrhnja te promiješajte.

Posebno pomiješajte 200 ml toplog mlijeka, instant suhi kvasac i veliku žlicu šećera te ulijte u gotovu smjesu.

Zamijesite u glatko tijesto, podijelite na 4 dijela i razvaljajte na 1/2 cm debljine.

Narežite na trokutiće i oblikujte u kiflice.

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva.

Kiflice slažite na namašćen lim i ostavite u kuhinji na toplome 10-15 min.

Premažite žumanjkom i po želji pospite sezamom, kimom ili makom.

Pecite u pećnici 10-15minuta

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter