KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Jednostavna tjesetenina s brokulom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako tražite brz, zdrav i ukusan obrok koji ne zahtijeva puno vremena ni posuđa, ova brza tjestenina s brokulom idealan je izbor. Gotova je za samo 15 minuta, a sve što vam treba je jedan lonac i nekoliko osnovnih sastojaka. Brokula se kuha zajedno s tjesteninom, a zatim se sve prelije svježim umakom od limuna, maslinova ulja, češnjaka i začina. Jednostavno, lagano i savršeno za užurbane dane.

Sastojci

  • 2 glavice brokule, samo cvjetići
  • 120 g sira (gaude, parmezana ili mozzarelle), naribanog

Za umak

  • 2 čajne žličice naribane korice limuna
  • 2 žlice soka od limuna
  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 35 g parmezana, naribanog na sitno, plus za posluživanje
  • 2 češnja češnjaka, protisnutog
  • 1 čajna žličica mediteranskih začina, sušenih ili svježih
  • 1/2 čajne žličice pahuljica ljute crvene paprike
  • 1 čajna žličica šećera
  • 3/4 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice papra

Priprema

Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Dok se tjestenina kuha, nasjeckajte brokulu na cvjetiće, kocen bacite.

Ubacite brokulu da se kuha s tjesteninom zadnje dvije minute.

Sastojke za umak pomiješajte u staklenci s poklopcem.

Odvojite šalicu vode u kojoj su se kuhale tjestenina i brokula.

Ocijedite tjesteninu s brokulom.

Pola šalice vode od kuhanja dodajte u staklenku sa sastojcima za umak. Zatvorite i dobro protresite.

Prelijte tjesteninu i brokulu umakom i pospite naribanim sirom. Promiješajte i po potrebi dodajte još vode od kuhanja, soli i papra.

Poslužite odmah s još parmezana po želji.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter