kuhajte s glasom istre

Recept dana: Britanske pogačice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Scones, ili britanske pogačice, odlična su zamjena za one dane kada nemate kruh, a neda vam ga se ni peći niti ići u dućan. Ovi zalogajčići savršeno će upotpuniti tu "rupu", izuzetno se jednostavno spremaju, a dobro idu uz namaze, sireve, salame...

Sastojci za šest osoba

  • 350 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • pola vrećice praška za pecivo
  • 85 g maslaca narezanog na kockice
  • 1 žličica šećera
  • 180 ml toplog mlijeka
  • 1 jaje za premazati pogačice
  • namazi po izboru

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200, a lim obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomiješajte brašno, sol, šećer i prašak za pecivo, pa dodajte maslac i rukama ga utrljajte dok ne postane mrvičasto. Potom dodajte mokre sastojke i zamijesite tijesto. Pobrašnite stol, a tijesto premijesite još dva do tri puta dok ne bude glatko pa oblikujte krugove od oko četiri centimetra debljine.

Ukoliko ga imate, uzmite rezač za kekse, a može poslužiti i čaša. Svaku kuglicu premažite jajetom. Pecite 15-ak minuta dok pogačice ne pozlatne i dignu se. Možete ih servirati i tople i hladne, a možete ih i zamrznuti. Dobar tek!

Izvor: Index

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter