KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Zapečene palačinke punjene mljevenim mesom

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


SASTOJCI:

8 jaja

5 g soli

100 ml mlijeka

ZA PUNJENJE:

500 g mljevenog mesa

100 g luka

10 g soli

3 g papra

10 g peršina

1 jaje

100 g kiselih krastavaca

100 g sira

ZA PRELJEV:

150 ml pasirana rajčica

100 g kiselog vrhnja

100 g sira

2 jaja

5 g soli

PRIPREMA:

Istucite jaja, mlijeko i sol i od dobivene smjese napravite palačinke (tanke omlete).

U posudi pomiješajte mljeveno meso, sitno sjeckani luk, peršin, papar, sol i jaje.

Svaku palačinku premažite smjesom pa poredajte dvije polovice kiselog krastavca i dvije kriške sira.

Palačinku zatim razolajte i prebacite u vatrostalnu posudu.

Kad ste u posudu poredali sve palačinke, pripremite preljev. U čistu posudu dodajte pasiranu rajčicu, ribani sir, kiselo vrhnje, jaja i sol. Dobro promiješajte i dobivenom smjesom prelijte palačinke.

Pecite na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter