KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Za samo 20 kuna dobit ćete zasitno i zdravo jelu na žlicu. Isprobajte ovaj recept za brzu POVRTNU JUHU

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija/Pixabay)

(Ilustracija/Pixabay)


Povrtna juha izvrsno je rješenje za zasitan i zdrav obrok. U nju ne morate dodati meso da biste dobili zasitan obrok. Umjesto mesa u juhu stavite neki dobar izvor bjelančevina biljnog porijekla poput graška te sjajne izvore ugljikohidrata i prehrambenih vlakana poput krumpira i cvjetače koji dobro zadovoljavaju glad. Ako na raspolaganju nemate svježe povrće, nema problema. Poslužiti se možete smrznutim graškom i cvjetačom iz ledenice, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

300 g krumpira

300 g cvjetače

300 g graška

2 mrkve

1 stapka celera

1 luk

2-3 češnja češnjaka

2 l povrtnog temeljca

sol i papar po želji

peršin za ukrašavanje

biljno ulje

PRIPREMA:

Na malo biljnog ulja prepirjajte sitno nasjeckani luk, mrkvu i celer dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.

Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko pola minute.

Podlijte povrće temeljcem, dodajte očišćeni krumpir i cvjetaču narezane na kocke. Što je krumpir narezan na manje komade, to će biti prije kuhan.

Termički sve zajedno obrađujte dok se krumpir ne skuha do kraja. Pred kraj kuhanja dodajte grašak, posolite i popaprite po želji te dodajte svježeg peršina.

Ako želite da juha bude gusta i s kremastom teksturom, uzmite polovicu povrća i izblendajte je, pa vratite u ostatak lonca i sve dobro promiješajte.

Poslužite toplo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter