KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Tjestenina s kozicama u kremastom umaku od gorgonzole

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Ako želite nešto lagano i zdravo, danas vam jednostavan recept za tjesteninu s kozicama u kremastom umaku od gorgonzole. Za pripremu ovog jela trebat će vam manje od pola sata.

 

Sastojci:

  • 250 g tjestenine po vašem izboru
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 3 režnja češnjaka
  • šaka sjeckanog peršina
  • maslinovo ulje
  • 250 g kozica (gambera)
  • 100 g gorgonzole
  • 1 dcl bijelog vina

 

Priprema:

Skuhajte tjesteninu po želji.

U dubljoj tavi na laganoj vatri na maslinovom ulju kratko pirjajte sitno narezan češnjak i peršin.

Dodajte svježe ili smrznute očišćene kozice, propirjajte par minuta pa ulijte 1 dcl bijelog vina, promiješajte i pustite da se krčka dok vino skoro ne ishlapi.

Dodajte gorgonzolu narezanu na kockice, i kad se rastopi, dodajte vrhnje za kuhanje i kuhanu tjesteninu, pa promiješajte i kuhajte kratko da se svi sastojci prožmu.

Servirajte toplo.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter