Pileći nuggetsi
Jedna od tajni savršeno hrskavih komadića piletine su panko krušne mrvice koje se rade od bijelog kruha, a najčešće se koristi samo mekana unutrašnjost, bez korice. Panko mrvice su odličan izbor i za prženje jer ne upijaju toliko ulja kao klasične krušne mrvice.
Pomiješajte ih sa začinima, a osim onih koji su navedeni u receptu dodati možete i kajenski papar, koji se dobiva od fino mljevenih ljutih papričica, kao i luk u prahu, piše portal punkufer.
SASTOJCI:
450 g pilećih prsa
1 i 1/2 šalice krušnih mrvica (panko)
1 žličica soli
1 žličica crnog papra
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica mljevene paprike
2 velika jaja
2 žlice bademovog mlijeka (ili mlijeko po izboru)
450 g pilećih prsa
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Krušne mrvice ravnomjerno rasporedite u jednom sloju u limu obloženom papirom za pečenje. Poprskajte ih maslinovim uljem pa pecite 2 minute. Zatim ih promiješajte ili samo protresite lim i pecite još 2-3 minute ili dok mrvice ne postanu zlatno smeđe.
Prebacite mrvice u posudu pa dodajte začine: sol, papar, papriku i češnjak. U drugoj posudi umutite jaja i bademovo mlijeko.
Na lim za pečenje stavite metalu rešetku (predviđenu za pećnicu) pa je nauljite.
Piletinu narežite na kockice od 2,5 – 3 cm pa svaku umočite u jaja, a zatim uvaljajte u smjesu krušnih mrvica. Hvataljkama prebacite svaki komad mesa na rešetku pa poprskajte uljem i pecite 15-20 minuta. Poslužite s rižom i umakom prema želji.