KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Nešto, brzo, jednostavno i sa skromnim budžetom: ŠPAGETI S TUNJEVINOM, PROKULICAMA I CRVENIM GRAHOM

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Ako volite kombinaciju tunjevine i tjestenine, dopast će vam se sigurno i ova varijanta.

SASTOJCI:

400 g špageta

1 konzerva tunjevine

1/2 konzerve crvenog graha

1 crveni luk isječen na listiće

150 g prokulica

PRIPREMA:

Dok se kuhaju špageti, napravite dodatak:

Pržite na malo ulja prvo luk, zatim dodajete prokulice, nakon 7-8 minuta crveni grah (zajedno sa sokom u kojem je bio) i na kraju tunjevinu – i nju zajedno sa sokom u kojem je.

Dodajte soli, bibera i kurkume prema ukusu.

Možete dodati i sok od pola limuna, ali nije neophodno.

Sve zajedno dinstajte 3-4 minute.

Prelijte preko špageta i uživajte!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter