KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Najbolji dio najbolje ribe za posebne prike - MEDALJONI OD GRDOBINE U ZAGRLJAJU PRŠUTA

| Autor: Jasna ORLIĆ

Najbolji dio najbolje ribe ne sprema se svaki dan. Rep grdobine ili rošpa delicija je za posebne prilike.

Repovi grdobine umotani u listove finog pršuta preporuka je našeg enologa Emila Perdeca uz predloženo vino. Ako vam kujundžuša nije pri ruci, odležana malvazija dobar je izbor.

SASTOJCI ZA ČETIRI OSOBE:

jedan očišćen rep grdobine (oko 600 grama)

žličica Vegete

češnjak

200 grama pršuta

žličica svježe majčine dušice

4 žlice maslinovog ulja

80 ml bijelog vina.

PRILOG

500 g krumpira

sol

svežanj blitve (400 g)

3 žlice maslinovog ulja

češanj češnjaka.

PRIPREMA

Očišćenoj grdobini odvojite filete od srednje kosti. Filete pospite Vegetom i češnjakom u granulama. Na dasci napravite posteljicu od trakica pršuta, preko njih stavite filet, pospite majčinom dušicom, zamotajte i pričvrstite čačkalicama. Na zagrijanom maslinovom ulju popecite svitke s obje strane. Premjestite u posudu za pečenje i podlijte vinom. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-30 minuta.

Za prilog stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu. Na pola kuhanja dodajte narezanu blitvu i kuhajte dok se krumpir ne skuha. Na zagrijano ulje dodajte protisnuti češnjak, a zatim ocijeđeni krumpir s blitvom.

Poslužite toplu pečenu grdobinu s krumpirom i blitvom. Umjesto pršuta, za omatanje možete upotrijebiti i pancetu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter