kuhajte s glasom istre

Recept dana: Piletina Alfredo

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Piletina Alfredo jedno je od onih jela koje volimo jer spaja vrlo česte, a omiljene namirnice - paštu i piletinu. Dodajte u to i kremasti umak i imate ručak za prste polizati, a priprema je brza i jednostavna.

Sastojci za četiri osobe

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 400 g pilećih prsa
  • sol i papar
  • 380 ml mlijeka
  • 380 ml pilećeg temeljca
  • 2 češnja češnjaka
  • 130 ml vrhnja za šlag
  • 230 g fettuccina
  • 100 g Parimigiana Reggiana
  • svježi peršin

Priprema

U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa dodajte piletinu koju ste začinili soli i paprom. Pržite piletinu dok ne porumeni, pa pustite da odstoji 10-ak minuta pa narežite na veće i deblje trakice.

U istu tavu dodajte mlijeko, temeljac i češnjak, posolite i popaprite i pustite da zakuha. Dodajte paštu i miješajte neprekidno tri minute. Pustite da se pašta skuha da bude al dente.

Na kraju dodajte vrhnje i parmezan pa pirjajte dok se umak ne reducira (zgusne). Kada maknete s vatre umiješajte piletinu. Pospite peršinom za dekoraciju i servirajte. Dobar tek!

Izvor: Index

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter