(Foto Pixababay)
Juha od pomidora jedno je od onih jela kojeg voliš ili ne voliš. Podsjećamo ljubitelje ovog osvježavajućeg i zdravog jela na žlicu za vrijeme ljetnih vrućina, kako je sada pravo vrijeme za pripremu, budući da su rajčice u punom rodu. Valja izabrati mesnate i zrele plodove.
Sastojci:
1 kg pomidora
1 glavica luka
1 paprika
malo celerovog lišća
malo peršina
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica brašna
sol, papar, bosiljak
Priprema:
Pomidore operite i narežite na komade. Stavite u lonac i do polovice zalijte vodom. Dodajte glavicu oguljenog luka, zelenu papriku, celerovo i peršinovo lišće te sol.
Kuhajte dok sve ne omekša. Zatim propasirajte kroz pasirku za rajčicu.
U drugom loncu zagrijte maslinovo ulje, uspite žlicu brašna, malo ga propržite, zalijte hladnom vodom da se ne stvore grudice, malo prokuhajte pa dodajte protisnute rajčice. Kad voda zakipi ostavite da još malo kuha.
Ako su rajčice kisele dodajte u juhu malo šećera. Poslužite s preprženim komadićima kruha i ukrasite listom bosiljka.