KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Juha od pomidora idealne je za ljetne vrućine

| Autor: Glas Istre
(Foto Pixababay)

(Foto Pixababay)


Juha od pomidora jedno je od onih jela kojeg voliš ili ne voliš. Podsjećamo ljubitelje ovog osvježavajućeg i zdravog jela na žlicu za vrijeme ljetnih vrućina, kako je sada pravo vrijeme za pripremu, budući da su rajčice u punom rodu. Valja izabrati mesnate i zrele plodove.

Sastojci:

1 kg pomidora

1 glavica luka

1 paprika

malo celerovog lišća

malo peršina

3 žlice maslinovog ulja

1 žlica brašna

sol, papar, bosiljak

Priprema:

Pomidore operite i narežite na komade. Stavite u lonac i do polovice zalijte vodom. Dodajte glavicu oguljenog luka, zelenu papriku, celerovo i peršinovo lišće te sol.

Kuhajte dok sve ne omekša. Zatim propasirajte kroz pasirku za rajčicu.

U drugom loncu zagrijte maslinovo ulje, uspite žlicu brašna, malo ga propržite, zalijte hladnom vodom da se ne stvore grudice, malo prokuhajte pa dodajte protisnute rajčice. Kad voda zakipi ostavite da još malo kuha.

Ako su rajčice kisele dodajte u juhu malo šećera. Poslužite s preprženim komadićima kruha i ukrasite listom bosiljka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter