KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Juha od kestena i poriluka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

300 g pečenih kestena, očišćenih

200 ml vrhnja za kuhanje

500 ml pilećeg temeljca

1 poriluk

30 g meda

40 g maslaca

130 ml bijelog vina

¼ žličice muškatnog oraščića

sol, papar

Priprema:

Poriluk očistite, operite i narežite na trakice. U tavu, na ugrijani maslac, dodajte narezani poriluk i kestene, začinite sa soli i pržite na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Nakon dvije, tri minute prženja začinite muškatnim oraščićem, dodajte med, ulijte bijelo vino, promiješajte i kuhajte dok vino napola ne ispari.

Zatim omekšale kestene izgnječite kuhačom, ulijte juhu i kuhajte dalje. Nakon 5-6 minuta kuhanja, štapnim mikserom izmiksajte sastojke, ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i ostavite da zavri.

Gotovu juhu stavite u duboke tanjure, začinite bijelim paprom, ukrasite žlicom kiselog vrhnja, i sjeckanim peršinom te poslužite vruće.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter