Ilustracija (foto Pixabay)
Sastojci:
2 jaja
prstohvat soli
70 g šećera (ako koristite zaslađeni kesten pire, izbacite šećer)
250 g nezaslađenog kesten pirea
2 žlice ruma
1 žlica krušnih mrvica
3 žlice mlijeka
Nadjev od višanja
130 g višanja
2 žlice šećera
1 žličica gustina
Ganache
130 ml slatkog vrhnja
130 g čokolade, usitnjene
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjka, pa ih s prstohvatom soli istucite u snijeg. U drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom, dodajte kesten pire, rum i krušne mrvice. U dobivenu smjesu lagano umiješajte snijeg.
Pripremite kalup promjera 20 cm i obložite ga papirom za pečenje. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i pecite smjesu otprilike 15 minuta. Izvadite biskvit, lagano ga izbodite s čačkalicom i prelijte mlijekom.
Višnje očistite od koštica. Manji lonac stavite na laganu vatru, dodajte očišćene višnje i šećer pa kuhajte otprilike 5 minuta. Maknite s vatre, ubacite gustin, promiješajte i kratko vratite na laganu vatru da se smjesa zgusne. Ostavite sa strane dok pripremate ganache.
Zakuhajte slatko vrhnje i prelijte preko usitnjene čokolade. Ostavite minutu do dvije, a zatim miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ganache premažite u tankom sloju na biskvit, a zatim na njega poslažite višnje. Prelijte ostatkom ganacha. Stavite u hladnjak na par sati ili preko noći.
Izvor: Index recepti