KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Jesenska torta koju je vrlo jednostavno pripremiti

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Sastojci:

2 jaja

prstohvat soli

70 g šećera (ako koristite zaslađeni kesten pire, izbacite šećer)

250 g nezaslađenog kesten pirea

2 žlice ruma

1 žlica krušnih mrvica

3 žlice mlijeka

Nadjev od višanja

130 g višanja

2 žlice šećera

1 žličica gustina

Ganache

130 ml slatkog vrhnja

130 g čokolade, usitnjene

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjka, pa ih s prstohvatom soli istucite u snijeg. U drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom, dodajte kesten pire, rum i krušne mrvice. U dobivenu smjesu lagano umiješajte snijeg.

Pripremite kalup promjera 20 cm i obložite ga papirom za pečenje. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup.

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i pecite smjesu otprilike 15 minuta. Izvadite biskvit, lagano ga izbodite s čačkalicom i prelijte mlijekom.

Višnje očistite od koštica. Manji lonac stavite na laganu vatru, dodajte očišćene višnje i šećer pa kuhajte otprilike 5 minuta. Maknite s vatre, ubacite gustin, promiješajte i kratko vratite na laganu vatru da se smjesa zgusne. Ostavite sa strane dok pripremate ganache.

Zakuhajte slatko vrhnje i prelijte preko usitnjene čokolade. Ostavite minutu do dvije, a zatim miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ganache premažite u tankom sloju na biskvit, a zatim na njega poslažite višnje. Prelijte ostatkom ganacha. Stavite u hladnjak na par sati ili preko noći.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter