KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Dan započnite zdravo, slatkom inačicom pohanog kruha. Savršen izbor je FRANCUSKI TOST

| Autor: Glas Istre
Francuski tost

Francuski tost


Francuski tost najbolje ispada ako radite s debelim kriškama kruha starim nekoliko dana. To će učiniti da se kriške bolje drže kad ih umočite u smjesu od jaja i mlijeka i pržite. Tanke kriške svježeg kruha obično se raspadnu ili postanu kašaste kada to učinite, što stvara loš francuski tost, piše Novi list.

SASTOJCI:

4 jaja

2/3 šalice mlijeka

2 žličice cimeta

8 debelih kriški kruha

maslac (može biljno ulje)

javorov sirup

2 žličice svježe naribane korice naranče

1/4 šalice likera od naranče

svježe bobičasto voće

PRIPREMA:

Napravite smjesu od jaja.

U srednjoj zdjeli umutite jaja, mlijeko i cimet. Umiješajte koricu naranče i / ili Triple Sec ako koristite. Umutite smjesu dok se dobro ne sjedini i ulijte u plitku zdjelu, dovoljno široku da stavi krišku kruha koji ćete koristiti. Kriške kruha namočite u smjesu od jaja. Stavite svaku krišku kruha u smjesu mliječnih jaja, dopuštajući da se kruh natopi u njemu. Popržite francuski tost.

Otopite malo maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Otresite višak smjese jaja s kruha i stavite kriške kruha na vruću tavu. Pržite francuski tost dok ne porumeni s jedne strane, a zatim preokrenite i porumenite drugu stranu.

Poslužite vruće s maslacem, javorovim sirupom i ako je moguće, svježim bobičastim voćem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter