Francuski tost
Francuski tost najbolje ispada ako radite s debelim kriškama kruha starim nekoliko dana. To će učiniti da se kriške bolje drže kad ih umočite u smjesu od jaja i mlijeka i pržite. Tanke kriške svježeg kruha obično se raspadnu ili postanu kašaste kada to učinite, što stvara loš francuski tost, piše Novi list.
SASTOJCI:
4 jaja
2/3 šalice mlijeka
2 žličice cimeta
8 debelih kriški kruha
maslac (može biljno ulje)
javorov sirup
2 žličice svježe naribane korice naranče
1/4 šalice likera od naranče
svježe bobičasto voće
PRIPREMA:
Napravite smjesu od jaja.
U srednjoj zdjeli umutite jaja, mlijeko i cimet. Umiješajte koricu naranče i / ili Triple Sec ako koristite. Umutite smjesu dok se dobro ne sjedini i ulijte u plitku zdjelu, dovoljno široku da stavi krišku kruha koji ćete koristiti. Kriške kruha namočite u smjesu od jaja. Stavite svaku krišku kruha u smjesu mliječnih jaja, dopuštajući da se kruh natopi u njemu. Popržite francuski tost.
Otopite malo maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Otresite višak smjese jaja s kruha i stavite kriške kruha na vruću tavu. Pržite francuski tost dok ne porumeni s jedne strane, a zatim preokrenite i porumenite drugu stranu.
Poslužite vruće s maslacem, javorovim sirupom i ako je moguće, svježim bobičastim voćem.