KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Ražnjić od grdobine i lososa u marinadi od limuna

| Autor: Vesna MEDVEDEC

Glavno jelo neka bude ukusan ražnjić od lososa i grdobine, što također nije teško naći u bilo kojoj ribarnici, te paprika i kopar, a recept je to našeg vrsnog kuhara Steve Karapandže iz njegove kuharice "Moji najdraži recepti" (Profil, Zagreb, 2009.).

 

Sastojci:

300 g svježeg lososa

300 g grdobine

1 zelena paprika

fleur de sel

pola vezice kopra

1 dl maslinovog ulja

1 limeta – zeleni limun

papar iz mlinčića

 

Priprema: Naribajte dobro opranu koricu limete, a sok ocijedite. Dodajte polovicu maslinovog ulja, sitno kosani kopar i narezane kriške lososa i grdobine (možete koristiti i druge vrste riba). Posolite s fleur de sel, izmiješajte i ostavite da se pola sata marinira. Na ražnjić nanižite naizmjence komade paprike i ribe. Umjesto paprike možete koristiti luk, šampinjone ili tikvice. Tako pripremljene ražnjiće pecite na grilu i servirajte s umakom od kopra i pirjanom rižom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter