Tražite li brzinski recept za fini ručak, isprobajte fine meksičke encihlade krcate povrćem koje će uz dodatak umaka od rajčice i rastopljenog sira vaš obrok pretvoriti u pravu fantaziju okusa. Sastojke i začine možete prilagoditi po želji, a uz jelo poslužiti kiselo vrhnje ili pak rajčice i zelenu salatu.
2 crvene paprike
2 zelene paprike
1 crveni luk
velika konzerva kukuruza
konzerva crvenog graha
4 žličice kumina u prahu, podijeljene na pola
4 žličice slatke paprike, podjeljene na pola
¼ žličice kajenskog papra, podijeljene na pola
1 žličica češnjaka u prahu, podijeljenog na pola
1 žličica suhog origana, podijeljena na pola
3-4 šalice naribanog sira po izboru
8 kukuruznih tortilja
2.5 šalice umaka od rajčice
sol
1. Pećnicu zagrijte na 200º C. Namastite kalup za pečenje.
2. Nasjeckajte paprike i luk. U većoj tavi zagrijte ulje i dodajte parike i luk, a zatim začinite s polovicom začinske smjese (kumin, slatka paprika, kajenski papar, češnjak u prahu i origano). Promiješajte i pustite na srednje jakoj vatri 3-5 minuta dok povrće ne omekša. Maknite s vatre.
3. U tavu ubacite kukuruz i dodajte ostatak začinske mješavine. Maknite s vatre nakon 3-5 minuta. Sjedinite povrće i posolite po ukusu.
4. Operite i iscijedite crveni grah te dodajte mješavini s povrćem. Dno kalupa prekrijte s otprilike pola šalice umaka od rajčice. Tortilje nadjenite smjesom s povrćem i zarolajte. Prelijte ostatkom umaka i naribanim sirom.Pecite 20- 25 minuta.