Unsplash
Avokado je s vremenom postao toliko popularna namirnica da je gotovo nemoguće zamisliti doručak bez hrskavo-kremastog avokado tosta.
Svjež je, svijetao i jednostavan za prilagodbu po vašem ukusu. Slobodno dodajte ili oduzmite sastojke. Ako vam se sviđa ljuto dodajte malo nasjeckanih jalapeñosa i možda malo kima. Ljudi ili mrze ili vole cilantro, ali sve ovisi o vašem ukusu i stilu hoćete li ga ubaciti.
Najbolji domaći guacamole
Sastojci:
2 zrela avokada
1/2 rajčice (jezgra i sjeckana)
1/4 crvenog luka (nasjeckani)
Sok od jedne limete
2 češnja češnjaka (koristite prešu za češnjak)
Sol i papar po ukusu
Po želji jalapeños i cilantro od zelenog luka za posipanje po vrhu
Zgnječite avokado. Usitnite povrće i pomiješajte s avokadom, a zatim dodajte svoj začin i češnjak! Ovo je savršeno za sparivanje s tacosima i kukuruzom za nevjerojatan meksički obrok.
Da biste pohranili guacamole, stavite ga u nepropusnu posudu i stavite komad plastične folije izravno na guacamole kako biste spriječili da porumeni, trebao bi držati oko tjedan dana. Ovaj recept bit će dovoljan za četiri osobe.
Izvor: Novi list