Ilustracija (Pexels)
Međunarodni praznik rada, popularni Prvi maj, je pred vratima pa vam donosimo recept kojim možete zasjeniti očekivana i klasična jela s roštilja. Sočna rebarca iz pećnice pun su pogodak i malo im tko može odoljeti. Osim dobre marinade i začina za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso. Uz ova rebarca nije vam potrebno baš ništa, ali slobodno ih poslužite uz omiljeni umak za roštilj i veliku zdjelu sezonske salate, prenosi Index.hr.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 135 stupnjeva.
Pomiješajte sve začine za rebarca.
Nožem uklonite bijelu opnu sa stražnje strane rebara. Trebalo bi se lako povući. Pripremljenom mješavinom začina dobro natrljajte rebarca sa svih strana. Rebarca stavite na pladanj obložen folijom i prekrijte narezanim lukom i češnjakom. Pokrijte i dobro zapečatite drugim komadom folije.
Rebarca pecite 2 sata. Nakon 2 sata pažljivo otvorite rub zapečaćene folije i uvjerite se jesu li dovoljno mekana. Ako nisu, pecite još 20 minuta, a zatim provjerite ponovo.
U međuvremenu pomiješajte sastojke za umak.
Rebarca izvadite iz pećnice, a sokove od pečenja, luk i češnjak bacite. Obilno ih premažite pripremljenim BBQ umakom. Vratite rebarca u pećnicu ili pecite na roštilju na srednje jakoj vatri još 5-10 minuta dok se umak ne zapeče.
Poslužite uz zdjelu salate ili prilog po želji. Dobar tek!