(Foto: iStock)
Donosimo vam slasni recept od mandarina koji će vas zasigurno razveseliti. Priprema traje otprilike 20 minuta, a većinu sastojaka vjerojatno već imate kod kuće. Tijesto se diže dva sata, dok sam proces pečenja traje 30 minuta.
Za punjenje: marmelada od naranče, marelica ili mandarina
Po želji: šećer u prahu
Kvasac otopiti u vodi i pustiti da se aktivira. U blender staviti oguljene mandarine, jedno jaje, šećer i maslinovo ulje. Izmiksati i procijediti kroz cijedilo. U tekućinu dodati brašno, kvasac i sol te zamijesiti mekano tijesto.
Pokriti i pustiti da se diže dva sata.
Kada se tijesto udvostručilo, podijeliti ga na osam lopti, svaku spljoštiti i napuniti marmeladom.
Zatvoriti u kugle, složiti u kalup promjera 26 cm, pokriti folijom i pustiti 20 minuta da se diže. Premazati razmućenim jajetom i peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 30 minuta. Po želji posuti šećerom u prahu.