Sastojci:
- 80 g fino mljevenih zobenih pahuljica
- 300 ml punomasnog ili biljnog mlijeka
- 100 ml vode
- 2 žličice sirupa od datulja
- 2 prstohvata burbon vanilije
- 2 kiselo-sočne jabuke srednje veličine
- 2 žličice cimeta
- 4 žličice grožđica
- 1 žličica margarina
- 4 žličice naribanih badema
- 2 žličice listića badema
- Maslac od badema
Priprema:
Zobene pahuljice, mlijeko, vodu, sirup od datulja i vaniliju stavite u manji lonac, zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta uz redovito miješanje.Jabuke ogulite, narežite na tanke ploške i pomiješajte s cimetom i grožđicama. Stavite u lonac, dodajte 1 žlicu vode i zagrijte.
Kuhajte djelomično poklopljeno na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju. Otopite margarin u tavi. Dodajte naribane bademe i bademe u listićima te lagano prepecite.Otprilike polovicu komadića jabuke umiješajte u kašu. Ulijte kašu u zdjelu i na vrh stavite preostale komadiće jabuke, bademe i maslac od badema.