KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Brzi, ukusni i niskokalorični složenac na meksički način

| Autor: Novi list
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Teksaško-meksička kuhinja oličenje je aromatičnih, toplih jela koja stvarno pokreću metabolizam i istovremeno nam pružaju pravi kulinarski užitak.

Neki od Tex-mex klasika su izdašna jela poput čilija s rižom i grahom, hrskavi tacosi s nadjevom od mljevenog mesa ili ukusni burritos s kukuruznim tortiljama. Ali Tex-mex jela su moguća i bez veće količine ugljikohidrata – što dokazuje ovaj brzi recept za ukusni složenac s mljevenim mesom inspiriran Meksikom.

Pripremljeno u samo 25 minuta, ovo jelo nije samo fantastičnog okusa već i pravi proizvod za mršavljenje zahvaljujući svježim, šarenim sastojcima.

Mljeveno meso, grah i sir osiguravaju da sadrži mnogo proteina, a u isto vrijeme malo ugljikohidrata. Savršeno za svakoga tko želi uživati i istovremeno mršavjeti ili jednostavno želi malo kulinarske raznolikosti.

Sastojci (za četiri porcije):

  • 2 velike glavice bijelog luka
  • 500 g šarenih paprika
  • 100 g rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice kukuruza iz konzerve
  • 3 žlice graha iz konzerve
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 žličica ljute paprike u prahu
  • 1 žličica slatke paprike u prahu
  • 1⁄2 žličice čilija
  • 1⁄2 žličice mljevenog kumina
  • Sol, papar
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 150 g ribanog cheddara

Priprema:

Ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak. Paprike operite, očistite od peteljki i narežite na komade veličine zalogaja.

Rajčice operite i sitno nasjeckajte. Kukuruz i grah isperite i ostavite da se ocijedi. Zagrijte malo ulja u tavi. Dodajte luk i kratko ga pirjajte. Zatim dodajte mljeveno meso i pirjajte na jakoj vatri.

Dodajte papriku i češnjak i dobro promiješajte. Pirjajte oko pet minuta dok paprike malo ne omekšaju.

Sve začinite paprikom u prahu, čilijem, kuminom, soli i paprom. Zatim umiješajte pastu od rajčice zajedno s nasjeckanom rajčicom. Na kraju ubacite grah i kukuruz.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i sve izlijte u posudu za pečenje. Pospite ribanim sirom. Pecite oko 10 do 15 minuta, dok sir ne porumeni i otopi se.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter