Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Kuglof s jogurtom i pireom od jabuka

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ako volite peći kolače, svakako isprobajte ovaj recept.

Većina sastojaka za ovaj ukusni i super sočni kuglof vjerojatno se ionako nalazi u svačijoj kuhinji, a priprema je jednostavna.

Sastojci:

  • 180 g maslaca plus još malo za kalup
  • 200 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 jaja
  • 185 g jogurta
  • 350 g pirea od jabuka
  • 340 g brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 1 pakiranje praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Kalup za kuglof namastite s malo maslaca. Glavni dio maslaca stavite u zdjelu i tucite ga zajedno sa šećerom i ekstraktom vanilije dok sve ne postane pjenasto. Zatim dodajte jaja i sve dobro umutite. Nakon toga umiješajte jogurt i pire od jabuka, a u drugoj zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, prašak za pecivo i prstohvat soli pa dodajte suhe sastojke u zdjelu s tekućim sastojcima.

Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Na kraju tijesto izlijte u kalup i pecite u pećnici oko sat vremena. Po želji kolač prije posluživanja možete posuti šećerom u prahu.

Što ako vaš kuglof postane presuh?

Dva sastojka osiguravaju da naš recept ne postane presuh: sočan pire od jabuka i kremasti jogurt. Ako vam se i dalje čini presuho, izbušite tijesto čačkalicom ili štapićem i ravnomjerno ulijte malo soka od jabuke. Tekućina će se upiti i učiniti suhi kolač vlažnim.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter