kuhajte s glasom istre

Recept dana: Jaja u umaku od rajčica i sira

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Za današnji recept putujemo do Bliskog istoka gdje je nastalo vrlo jednostavno i fino jelo nazvano Lasha. Ovaj topli obrok iz Jemena svojim izgledom jako podsječa na puno poznatiju Šakšuku, a oni koji nikad nisu čuli niti za jedno od ova dva jela mogli bi se ugodno iznenaditi s ovim receptom kojeg će smazati u tren oka.

Sastojci

  • jedan veliki luk
  • dvije velike rajčice
  • četiri do pet ljutih čilija (po želji)
  • tri jaja
  • maslinovo ulje
  • kremasti sir
  • sol, papar
  • jedna žličica kumina u prahu
  • jedna žličica korijandera u prahu
  • jedna žličica paprike
  • umak od rajčice

Priprema

Započnite sjeckanjem povrća. Na malo maslinova ulja popirjajte luk. Kada luk pozlati dodajte rajčice. Zatim posolite i dodajte sve navedene začine. Nakon toga dodajte umak od rajčice i nastavite kuhati na srednje niskoj vatri dok rajčice ne omekšaju i povežu se s ostalim sastojcima. Dodajte čili papričice.

Nakon toga je vrijeme da ubacite jaja u smjesu. Dobro promiješajte i dodajte malo vode. Smanjite vatru i razmažite sir iznad umaka s jajima. Potom poklopite i ostaviti da kuha tri do pet minuta.

Poslužite uz kruh i uživajte. Dobar tek!

Recept možete pogledati i na Instagramu:

View this post on Instagram

A post shared by Chef JJ (@chefjjskitchen)

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter