GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

Škola kuhanja by The Outlaw Chef: Minestrone alla Brionsky

| Autor: Glas Istre


Rano je jutro, a ja sa svojim Clubmanom vozim prema Fažani. Volim ovakva jutra, još je polumrak, a prve sunčane zrake probijaju već umoran noćni zrak te se reflektiraju na cesti u žućkasto-narančastom spektru. Kad ono… u retrovizoru spazim da mi se približava neki tamnosivi Peugeuot… "E, ne nećeš!" Uzviknem ja sam sebi u autu dok sam prebacio na sportski mod, stisnuo gas i uvjerio se u retrovizoru da je taj sivi auto tek nedavna prošlost… Coffe racing rulles"… Normalno je da ću sad napisati da me prenuo neki neugodan zvuk i da je to bila budilica na mojemu mobilnom telefonu a ovo s coffe racingom samo san… Ali ipak ponukan tim ugodnim jutarnjim događajem odlučio sam priču ispričati na svoj način kroz ovaj recept…

Minestrone alla BrionskyMinestrone alla Brionsky

Sastojci za 1 osobu:

  • Pola tikvice
  • jedna glavica luka
  • desetak bobica svježe borovnice
  • pola jušne žlice maslinovog ulja (za tostirani kruh-opcija i za par kapi u minesteone),
  • trećinu čajne žličice cvijeta morske soli
  • trećinu čajne žličice crnog friško samljevenog papra
  • tri svježa lista bosiljka
  • pola jušne žlica meda

Priprema

Nasjeckajte tikvicu na kockice, jednu polovicu luka narežite na tanke kolutiće a drugu ostavite cijelu.

U manji lonac s kipućom slanom vodom stavite kuhati kockice tikvice i kolutiće luka. Drugu polovicu lula koja je cijela stavite cca 5 minuta da se istostira u tosteru.
Nakon sedam minuta, dodajte pola jušne žlice meda, trećinu čajne žlice cvijeta morske soli i prstohvat crnog friško samljevenog papra i desetak svježih bobica borovnice.

Nakon idućih pet minuta kuhanja dodajte tri svježa lista bosiljka pa tri minute kasnije maknite lonac s izvora topline, dodajte par kapi maslinovog ulja.

Slaganje tanjura

U duboki jušni tanjur ili manju zdjelicu stavite istostirani luk, preko njega prelijte gustu juhu sa kockicama tikvice, trakicama luka i bobicama borovnice. Pazite! Ova se juha jede hladna, onda možete u njoj osjetiti sve gušte tikvice, luka i borovnice. Ovdje je borovnica dala jednu lagano osvježavajuću voćnu notu dok ju je bosiljak osvježio, a med u kombinaciji s maslinovim uljem, cvijetom morske soli i paprom zaokružio i ispunio priču koju upravo vi dragi moji čitatelji možete doživjeti na vašem cijenjenom nepcu… Sve najbolje! … Vaš Outlaw

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Damjan Bistričić Damjan Bistričić

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini