Rano je jutro, a ja sa svojim Clubmanom vozim prema Fažani. Volim ovakva jutra, još je polumrak, a prve sunčane zrake probijaju već umoran noćni zrak te se reflektiraju na cesti u žućkasto-narančastom spektru. Kad ono… u retrovizoru spazim da mi se približava neki tamnosivi Peugeuot… "E, ne nećeš!" Uzviknem ja sam sebi u autu dok sam prebacio na sportski mod, stisnuo gas i uvjerio se u retrovizoru da je taj sivi auto tek nedavna prošlost… Coffe racing rulles"… Normalno je da ću sad napisati da me prenuo neki neugodan zvuk i da je to bila budilica na mojemu mobilnom telefonu a ovo s coffe racingom samo san… Ali ipak ponukan tim ugodnim jutarnjim događajem odlučio sam priču ispričati na svoj način kroz ovaj recept…
Nasjeckajte tikvicu na kockice, jednu polovicu luka narežite na tanke kolutiće a drugu ostavite cijelu.
U manji lonac s kipućom slanom vodom stavite kuhati kockice tikvice i kolutiće luka. Drugu polovicu lula koja je cijela stavite cca 5 minuta da se istostira u tosteru.
Nakon sedam minuta, dodajte pola jušne žlice meda, trećinu čajne žlice cvijeta morske soli i prstohvat crnog friško samljevenog papra i desetak svježih bobica borovnice.
Nakon idućih pet minuta kuhanja dodajte tri svježa lista bosiljka pa tri minute kasnije maknite lonac s izvora topline, dodajte par kapi maslinovog ulja.
U duboki jušni tanjur ili manju zdjelicu stavite istostirani luk, preko njega prelijte gustu juhu sa kockicama tikvice, trakicama luka i bobicama borovnice. Pazite! Ova se juha jede hladna, onda možete u njoj osjetiti sve gušte tikvice, luka i borovnice. Ovdje je borovnica dala jednu lagano osvježavajuću voćnu notu dok ju je bosiljak osvježio, a med u kombinaciji s maslinovim uljem, cvijetom morske soli i paprom zaokružio i ispunio priču koju upravo vi dragi moji čitatelji možete doživjeti na vašem cijenjenom nepcu… Sve najbolje! … Vaš Outlaw
Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...
Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".
Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.