Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Aromatična piletina s pinjolima

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Pinjoli se široko koriste u kuhinji kao glavni sastojak začina i umaka, a s vremenom su postali i sastojci slastica i sladoleda.

Savršeni su u kombinaciji s grožđicama, a mogu se koristiti u slanim pitama, voćnim salatama te na bezbroj načina.

Predlažemo vam recept za piletinu sa pinjolima i to u slatko-kiseloj kombinaciji, a za što vam je potrebno malo vremena za pripremu i za kuhanje.

Sastojci:

  • 1,5 kg piletine
  • 100 g maslina
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čaša crnog vina
  • 1 žlica majčine dušice ili mažurana
  • 2 žlice pinjola
  • 1 grančica ružmarina
  • 3 lista lovora
  • mesna juha po ukusu

Priprema: 

Piletinu narežite na desetak dijelova te ih bacite na tavu da se zapeku. Ostavite ih sa strane.

U tavi zatim popržite češnjak i luk na maslinovom ulju. Dodajte piletinu i lovorov list, majčinu dušicu i nasjeckani ružmarin.

Ulijte čašu vina, kuhajte na laganoj vatri i kad vino ispari dodajte masline i pinjole.

S vremena na vrijeme podlijevajte mesnom juhom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of