Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Njoki s hrskavom slaninom i pestom od špinata

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ako obožavate brzinske obroke koji su ujedno veoma konkretni i beskompromisno ukusni, tada urgiramo da isprobate ovaj recept u kojem su glavne zvijezde njoki, hrskava slanina i pesto od špinata.

Ova večera gotova je za desetak minuta, a vaši ukusni pupoljci biti će vam zahvalni!

Sastojci

  • 15 g svježeg bosiljka
  • 30 g mladog špinata
  • 1 žlica svježe ribanog parmezana
  • 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol jednog limuna
  • 140 g slanine narezane na male komadiće
  • 500 g njoka
  • veliki prstohvat morske soli

Priprema

Da biste napravili pesto, stavite bosiljak, špinat, parmezan, sol i pola maslinovog ulja u blender i izmiksajte. Nastavite dodavati ulje, dok pesto ne postane glatke teksture. Potom ga začinite limunovim sokom i po potrebi dodajte još soli.

Slaninu stavite u manju, hladnu tavu i upalite srednje jaku vatru. Pecite 4-5 minuta, odnosno dok slanina ne postane hrskava. Kada je gotova, postavite ju na kuhinjski papir kako bi upila višak masnoće.

Skuhajte njoke u velikoj posudi s kipućom vodom slijedeći upute na pakiranju. Kada ispivaju i budu kuhani, ocijedite ih, izbacite vodu iz posude ali vratite u nju njoke, pa ih prelijte pestom. Dodajte slaninu, pomiješajte i poslužite, piše BBC Food.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter