(Foto: stazarucak.net)
Ako ste ljubitelj mesa, danas vam donosimo vrlo recept za ručak za cijelu obitelj - za pripremu će vam trebati 10-ak minuta, te za pečenje oko 40 minuta. Ova ukusna štruca od mljevenog mesa vrlo jednostavno se priprema, a ako želite, možete sastojke prilagoditi i svom ukusu.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Žemlju potopite u malo vode da omekša. Zagrijte ulje, dodajte sitno nasjeckan luk, propirjate ga, dodajte mu dobro iscijeđenu žemlju, promiješajte i malo ohladite.
Ohlađenoj masi dodajte mljeveno meso, sjeckani češnjak i peršinov list, sjeckanu suhu slaninu, jaje, sol i papar. Sve dobro izmiješajte.
Napravite štrucu, stavite je u podmazan lim za pečenje i stavite da se peče u pećnicu koju ste prije toga zagrijali.
Za vrijeme pečenja štrucu prelijevajte sokom od pečenja ili masnoćom. Pecite oko 30-40 minuta.
Dobar tek!
Izvor: Šta za ručak