kuhajte s glasom istre

Recept dana: Slasne polpete s "tajnim sastojkom". Iznenadit ćete se koliko su ukusne i koštaju "siću"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Sastojci:

2 limenke sardina
120 ml jogurta
120 g krušnih mrvica
2 grančice svježeg timijana
2 žličice suhog začinskog bilja po želji
1 jaje
sol, papar

Priprema:

Izvadite sardine iz limenke, ocijedite ulje iz jedne limenke, ono iz druge sačuvajte.

U zdjelu dodajte sardine i preostale sastojke, zajedno s uljem koje ste sačuvali pa sve pomiješajte vilicom (nemojte koristiti blender ili multipraktik za ovaj korak, jer ne želite pasirati ribu.)

Grabite žlicom smjesu i oblikujte polpetice. Stavite ih na papirom obložen lim za pečenje, ne trebate dodavati masnoću jer će ona istjecati iz polpetica tijekom pečenja.

Ohladite pljeskavice oko 30 minuta, da se malo stegnu, (ovo možete i preskočiti, ali osigurava da polpetice zadrže lijep pravilan oblik) pa ih zatim pecite na 200 stupnjeva, najprije 5 minuta s jedne strane, potom ih okrenite i pecite još 3-5 minuta s druge.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter