KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Savršeno jelo za ljubitelje mediteranske kuhinje - TJESTENINA S KOZICAMA

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


SASTOJCI:

1/2 kg očišćenih kozica

1/2 kg tjestenine

2 dcl vrhnja za kuhanje

1 dcl bijelog vina (slađe vino je bolje)

2 režnja češnjaka

nasjeckani peršin

sol

papar

maslinovo ulje

PRIPREMA:

Prvo kozice očistimo od ljusaka, a onda ih možemo malo prokuhati da dobijemo temeljac. Ako radimo sa tjesteninom onda nemoramo ali ako radimo s rižom onda ga je dobro napravit.

U tavi na maslinovom ulju prepečemo ljubičasti luk, te na to dodamo očiscene repove kozica.

Pirjamo dok se repovi ne stisnu i lagano zažare, a onda zalijemo polovicom vina, posolimo i popaprimo.

Kada su kozice napola kuhane zalijemo ih ostatkom vina i dodamo cesnjak koji smo prethodno usitnili. (u slučaju da radimo s rižom onda podlijevamo malo po malo sa temeljcem).

Pred kraj umijesamo vrhnje za kuhanje, posolimo ako je preslatko i dodamo peršina.

U međuvremenu skuhamo tjesteninu u slanoj vodi, kad je gotova prelijemo ju kozicama i po žalji možemo stavit malo parmezana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter