(Pixabay)
SASTOJCI:
1/2 kg očišćenih kozica
1/2 kg tjestenine
2 dcl vrhnja za kuhanje
1 dcl bijelog vina (slađe vino je bolje)
2 režnja češnjaka
nasjeckani peršin
sol
papar
maslinovo ulje
PRIPREMA:
Prvo kozice očistimo od ljusaka, a onda ih možemo malo prokuhati da dobijemo temeljac. Ako radimo sa tjesteninom onda nemoramo ali ako radimo s rižom onda ga je dobro napravit.
U tavi na maslinovom ulju prepečemo ljubičasti luk, te na to dodamo očiscene repove kozica.
Pirjamo dok se repovi ne stisnu i lagano zažare, a onda zalijemo polovicom vina, posolimo i popaprimo.
Kada su kozice napola kuhane zalijemo ih ostatkom vina i dodamo cesnjak koji smo prethodno usitnili. (u slučaju da radimo s rižom onda podlijevamo malo po malo sa temeljcem).
Pred kraj umijesamo vrhnje za kuhanje, posolimo ako je preslatko i dodamo peršina.
U međuvremenu skuhamo tjesteninu u slanoj vodi, kad je gotova prelijemo ju kozicama i po žalji možemo stavit malo parmezana.