dobra zabava u labinu

FOTO / Re-Petrova napunila starogradski trg i okolne uličice

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Već treću godinu zaredom u labinskom starom gradu održana je pučka fešta pod nazivom "Re-Petrova". Na feštu na Titov trg i okolne uličice stigli su mnogi sa svih strana Labinštine i šire pa i preko Učke, a bilo je tu i dosta turista.

Na glavnoj pozornici najprije su nastupili tribute band ABBA Ring koji su dva sata izvodili hitove ove nekada mega popularne švedske pop četvorke. Nakon njihovog nastupa nastupili su grupa Aerodrom i Jurica Pađen koji su izveli dobro znane hitove poput "Fratello", "Digni me visoko", "Stavi pravu stvar" ili "24 sata". Na kuli Torionu bila je smještena tradicionalna galerija ekstra djevičanskih maslinovih ulja, kao i štandovi vinara i podrumara Labinštine. Svoja vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja izložili su proizvođači: Alen Štucin, Andrea Baćac, Aurora Volarević,  Bosiljka i Duilio Belić, Goran Zahtila,  Laris Juričić, Silvano Smoković i William Negri. Pored vrhunskih maslinovih ulja posjetitelji su mogli uživati u vrhunskim vinima domaćih proizvođača Vina Baćac, Vina Fuhtar, Vina Juričić, Vina Romeo i vinogradi San Martino.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Unutar same starogradske jezgre bilo je zanimljivih događanja i dobre zabave na čak pet lokacija. Na trg ispred Teatrina - Malog kazališta glazbu je puštao DJ Haris, a tu se nudilo i labinsko craft pivo Labona. U gradskoj galeriji te je večeri otvorena tematska izložba iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu pod nazivom "Drugost".   Preko puta galerije, u crkvici Sv. Stjepana posjetitelji su mogli razgledati i samostalnu izložbu "Rozarij" hrvatske akademske umjetnice Dubravke Lošić.  Trgovina "Vintage Wave" na samom vrhu Ulice 1. maja nudila je široki izbor retro odjeće, modnih dodataka i predmeta iz prošlosti, a ispred trgovine je održan i buvljak gramofonskih ploča. Kod Špine je bio još jedan glazbeni punkt gdje su glazbu puštali DJ Fabio, DJ Alen i DJ Fritz. U ulici Giuseppine Martinuzzi glazbu je puštao Nikola Z Kukurini, a društvo su mu pravili autorski i tehnički dvojac glazbene emisije "Retromania" Radio Labina, Siniša i Luka.

Re-Petrova bila je u znaku ekologije. U sklopu projekta "Za Labin bez plastike", ove su se godine pića konzumirala isključivo u povratnoj, višekratnoj ambalaži, a cilj je bio da jutro nakon fešte grad ostane čist.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini