mnoštvo raznolikih programa

FOTO / Djeca policijskih službenika ljetuju u odmaralištu u Valbandonu

| Autor: Glas Istre
(Foto: PU istarska)

(Foto: PU istarska)


Zaklada policijske solidarnosti i ove godine u odmaralištu Ministarstva unutarnjih poslova (Uslužnoj jedinici Valbandon) organizira ljetovanje za djecu policijskih službenika slabijeg imovinskog statusa.

Djeca uzrasta od 4. do 8. razreda osnovnih škola borave u Valbandonu u vremenu od 22. do 30. lipnja. Osim kupanja i sunčanja, organizirani su im razni edukativni i zabavni sadržaji i izleti s ciljem da im ljetovanje bude sadržajno bogato i zanimljivo. U navedenim aktivnostima o djeci su brinuli animatori i odgajatelji.

(Foto: PU istarska)(Foto: PU istarska)

(Foto: PU istarska)(Foto: PU istarska)

Policijski službenici za prevenciju PU istarske uključili su se u organizaciju aktivnosti te su u suradnji s Gradom Pula, Pulaprometom, Arheološkim muzejom Istre i Turističkom zajednicom Grada Pule djeci organizirali izlet u Pulu, posjet Amfiteatru i obilazak grada. Malci su sa zanimanjem slušali priču o prošlosti Pule, o gradnji Amfiteatra, o legendi kako su vile gradile Arenu, o gladijatorskim borbama i predstavama koje su se nekad odvijale u središtu amfiteatra odnosno borilištu, a posjetili su i Brijune.

(Foto: PU istarska)(Foto: PU istarska)

(Foto: PU istarska)(Foto: PU istarska)

Gradsko društvo Crvenog križa Pula im je na kraju tjedna održalo zanimljivu edukativnu radionicu pružanja prve pomoći, a policijski službenici educirali su ih kako prepoznati različite oblike nasilja među djecom te ih savjetovali o načinima zaštite od nasilja putem interneta tzv. cyberbullinga i podsjetili ih na osnovna pravila o sigurnom korištenju interneta te im tom prilikom pripremili i kraći kviz o čuvanju svojih osobnih podataka i privatnosti kao i privatnosti svojih vršnjaka. Nakon uspješno završene radionice djeci su podijeljeni i prigodni pokloni - preventivni materijali iz kampanje Web heroj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum