FEŠTA REPETROVA

Aerodrom, Jurica Pađen, ABBA ring, lokalna vina, maslinova ulja, DJ-i gastro ponuda bili su razlog za dobru zabavu

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Već treću godinu za redom u labinskom starom gradu u subotu načer održana je pučka fešta pod nazivom Re Petrova, koja je potrajala do duboko u noć. Na feštu na Titov trg i okolne uličice stigli su brojni posjetitelji sa svih strana Labinštine i šire pa i preko Učke, a bilo je tu i dosta turista.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Na glavnoj pozornici najprije su nastupili tribute band ABBA Ring koji su dva sata izvodili hitove ove nekada megapopularne švedske pop četvorke. Nakon njihovog nastupa nastupili su grupa Aerodrom i Jurica Pađen koji su izveli dobro znane hitove poput "Fratello", "Digni me visoko", "Stavi pravu stvar" ili "24 sata" podsjetili sve na osamdesete godine koje su bile bile zlatno doba domaće pop rock glazbe.

Na kuli Torionu bila je smještena tradicionalna galerija ekstra djevičanskih maslinovih ulja, kao i štandovi vinara i podrumara Labinštine. Prigodom 11. Galerije ekstra djevičanskih maslinovih ulja na platou Toriona svoja vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja izložili su proizvođači Alen Štucin, Andrea Baćac, Aurora Volarević, Bosiljka i Duilio Belić, Goran Zahtila, Laris Juričić, Silvano Smoković i William Negri.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Pored vrhunskih maslinovih ulja posjetitelji su mogli uživati u vrhunskim vinima domaćih proizvođača Vina Baćac, Vina Fuhtar, Vina Juričić, Vina Romeo i vinogradi San Martino. Unutar same starogradske jezgre, bilo je zanimljivih događanja i dobre zabave na čak pet lokacija. Na trgu ispred Teatrina - Malog kazališta glazbu je puštao DJ Haris, a tu se nudilo i labinsko craft pivo Labona. U Gradskoj galeriji otvorena je te večeri tematska izložba iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu pod nazivom "Drugost", a preko puta galerije, u crkvici Sv. Stjepana, posjetitelji su mogli razgledati i samostalnu izložbu "Rozarij" hrvatske akademske umjetnice Dubravke Lošić.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Trgovina "Vintage Wave" na samom vrhu Ulice 1. maja nudila je široki izbor retro odjeće, modnih dodataka i predmeta iz prošlosti a ispred trgovine je održan i buvljak gramofonskih ploča. Kod Špine je bio još jedan glazbeni punkt gdje su glazbu puštali DJ-i Fabio, Alen i Fritz. U Ulici Giuseppine Martinuzzi glazbu je puštao Nikola Z Kukurini, a društvo su mu pravili autorski i tehnički dvojac glazbene emisije "Retromania" Radio Labina, Siniša i Luka.

Re-Petrova je bila u znaku ekologije, u sklopu projekta "Za Labin bez plastike", ove su se godine pića konzumirala isključivo u povratnoj, višekratnoj ambalaži, a cilj je bio da jutro nakon fešte grad ostane čist od nepotrebnog i nezdravog plastičnog otpada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini