u tinjanu

Lito spod Ladonje: Od koncerta do Ljetnog festivala istarskog pršuta

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(Foto: TZ  središnje Istre)

(Foto: TZ središnje Istre)


U Tinjanu nastoje tijekom ljetnih mjeseci postati nezaobilazna destinacija u kojoj su u sklopu programa Ljeto u Tinjanu - Lito spod ladonje/ Tinjan summer, pripremili niz zanimljivih događanja. Sadržajno ljeto u ugodnoj hladovini tinjanskih ladonja uz koncerte, kino- projekcije, kvizove i naravno, sad već dobro poznati Ljetni festival istarskog pršuta.

Lito spod ladonje otvorio je koncert Benjamina Šurana, mladog i perspektivnog istarskog glazbenika impresivnog glasa. Već početkom sljedećeg mjeseca, u srijedu 3. srpnja, najmlađi dolaze na svoje jer organizira se kino na otvorenom. Prikazivat će se dječja animirana komedija "Nikica: kako je sve počelo" (Little Nicholas: Happy As Can Be), a na vidikovcu pod ladonjami djeci se u zabavi tijekom gledanja filma slobodno mogu pridružiti svi koji vole opuštenu atmosferu i smijeh.

Od 4. do 6. srpnja održava se malonogometni turnir u Muntrilju, a u srijedu 10. srpnja, ponovo je dan kojem će se djeca beskrajno razveseliti, jer u 19.30 na scenu na vidikovcu stupa svima omiljeni Teatar Naranča sa svojom dječjom predstavom "Svijet zabave".

Slijede dva srpanjska dana koja mnogi očekuju s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem, 12. i 13. srpnja kad se od 19 sati na platou iza općinske zgrade održava Ljetni festival istarskog pršuta, događanje koje slavi najpoznatiju istarsku deliciju uz obilje vrhunskog vina, dobre glazbe, opuštenosti i sjajnu atmosferu. Nastupaju, 12. srpnja Alfa Time band, a 13. srpnja Grupa Vigor i Etaloni band.

Nekoliko dana kasnije stiže večer tijekom koje će posjetitelji moći pokazati svoje znanje, jer mogu sudjelovati na kvizu "Istra, pršut, legende" koji na vidikovcu kreće od 21 sat, u srijedu 17. srpnja. U atmosferi lokalne tradicije, tjedan dana kasnije, 24. srpnja, s početkom u 21 sat, bit će moguće guštati u odličnom etno koncertu grupe Veja.

Niz izvrsnih događanja u srpnju, u Tinjanu zaključuju kino- projekcijom na otvorenom te će se posjetitelji u srijedu, 31. srpnja, od 21 sat moći od srca nasmijati uz komediju "Praznici na talijanski" (About My Father). Zanimljiv program nastavit će se i tijekom kolovoza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater