PROMOCIJA GOURMET SPECIJALITETA

STREET FOOD: Novi gastronomski događaj - Park Food Fest

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Park food fest Novigrad

Park food fest Novigrad


Posjetitelji Park Food Festa mogu očekivati sasvim nove, drugačije i jedinstvene gastronomske pripravke domaćih jela na bazi ribe, morskih plodova i mesa, kao i jela s tartufima

Danas će Novigrad biti domaćin ljubiteljima vrhunske kulinarske ponude. Na programu je novi gastronomski događaj - Park Food Fest, koji će povezati popularni street food sa showcookingom chefova iz restorana s Michelinovom preporukom.

Održat će se u Parku novigradskih ribara, uz staru lučicu Mandrač te u samoj lučici, od 13 do 22 sata. Tijekom trajanja Park Food Festa, posjetitelji će u prirodnom ambijentu pod krošnjama starih borova uživati u raznovrsnim i ukusnim jelima, a najveću pažnju zasigurno će privući showcooking koji će izvoditi poznati chefovi restorana Buščina, Damir i Ornella, Morgan, San Rocco, Primizia te Ivan Zidar iz Mason Burgera prezentirajući posjetiteljima način pripreme istarskih specijaliteta. Vrhunske specijalitete pratit će i vrhunska vina iz lokalnih vinarija Clai, Coronica, Demark, Ghira, Moreno Ivančić, Leonardo Palčić, Pervino, Veralda, ali i zanatsko (craft) pivo istarskog proizvođača Vergal. Novi u nizu etabliranih gastro showa kojim se Novigrad sve više promovira kao destinacija rafiniranih okusa proizvod je iz stvaralačke radionice Turističke zajednice Novigrad.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo sugrađanima i gostima ponuditi novi festival koji će u Novigrad dovesti suvremene gastronomske trendove. Svi posjetitelji imat će prilike uživati u impresivnim jelima koja će za njih pripremati chefovi renomiranih restorana. Očekujemo velik broj posjetitelja, a cilj nam je i u budućnosti s ovakvim manifestacijama promovirati gourmet specijalitete sjeverozapadne Istre, istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

Važno je napomenuti da koncept street food gastronomije izlazi iz okvira uvriježenih kulinarskih pravila i principa i posjetitelji Park Food Festa mogu očekivati sasvim nove, drugačije i jedinstvene gastronomske pripravke domaćih jela na bazi ribe, morskih plodova i mesa, kao i jela s tartufima. Za cjelodnevnu ponudu eventa pobrinut će se restorani Pelagius Novigrad, Kod Marice i restoran Half 8 with Mason Burgers & Stuff. Festival će odvijati uz glazbenu pratnju koja će stvoriti dojmljiviji ugođaj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter