ovog vikenda

Park Food Fest u Novigradu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Park Food Fest, novigradski festival za ljubitelje finog zalogaja, održat će se sljedećeg vikenda. Ugostitelji iz mjesta nudit će ukusna i zanimljiva jela spravljena od sezonskih namirnica te vina i kraft piva lokalnih proizvođača.

U ugodnom ambijentu stare gradske luke Mandrač, tijekom dvodnevne manifestacije koja će se održati 20. i 21. svibnja od 13 do 21 sat, gosti će imati priliku kušati jela koja spajaju istarsko more i kopno, ali i pratiti show cooking pojedinih chefova.

U ponudi će biti desetak jela na meniju: hamburgeri, istarske tortilje i pljukanci, a ljubitelji morske hrane imat ćete priliku pojesti brodet, dagnje, fritto misto, carpaccio, tartar i tjestenine. Ove godine neće izostati ni ponuda slastica.

Sve navedeno spravljat će vrijedni i kreativni chefovi iz restorana Half 8 i Loop by Aminess, Kod Marice, La Taverna by Tenuta Tre Terre, Konoba Nino i Giardin. Na manifestaciji će svoje zlatne kapi predstaviti nagrađivani novigradski proizvođači Červar i Rheos.

Hranu će pratiti bogata ponuda vina na čaše i u boci proizvođača s ovog područja: Degrassi, Demark, Ghira, Leonardo Palčić, Moreno Ivančić, Pervino i Veralda. Odlična kraft piva točit će Vergal, Još jena i Bura Brew, a bit će i rakija iz asortimana destilerije Šegon.

Istovremeno, Park novigradskih ribara od 14 do 17 sati bit će oaza dječje zabave zahvaljujući udruzi Čarobnjakov šešir.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter