tradicionalna gastro manifestacija

Park Food Fest ovog vikenda u Novigradu

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto TZ Novigrada)

(Foto TZ Novigrada)


Novigradski Park Food Fest koji nas očekuje u subotu i nedjelju jedinstveni je street food festival koji iz godine u godinu privlači sve veći broj stranih i domaćih gostiju. Popularni restorani iz Novigrada predstavit će svoja kreativna jela, spravljena od najsvježijih lokalnih namirnica u kojima posjetitelji mogu uživati s nogu. Fešta se održava u ambijentu stare gradske luke Mandrač uz park Novigradskih ribara, što manifestaciji daje tradicionalan ugođaj koji hranom sljubljuje more i kopno.

U ponudi će biti pregršt okusa koje će kroz više od petnaest jela ponuditi pet lokalnih ugostiteljskih objekata. Od gurmanskih hamburgera i sendviča s okusom mora i kopna, tjestenina sa školjkama i boškarinom, brodeta, dagnji, kapešanta i hobotnica, do gljivarskih kotlića i četiri vrste pizza. Sve navedeno spravljat će vrijedni i kreativni chefovi iz lokalnih restorana Half 8 by Aminess, Amfora, La Taverna, Konoba Nino i Fakin Pizza s juga Istre, od kojih će se pojedini predstaviti i "show cookingom".

Hranu će pratiti bogata ponuda vina na čaše i u boci proizvođača s novigradskog područja kao Degrassi, Demark, Ghira, Leonardo Palčić, Moreno Ivančić, Pervino i Veralda. Odlična kraft piva točit će Još jena i Bura Brew, a bit će i istarskih rakija iz asortimana destilerije Šegon. Na manifestaciji će svoje zlatne kapi maslinovog ulja bez kojih su istarska jela nezamisliva, predstaviti i nagrađivani novigradski maslinari Červar i Rheos.

Novigradski festival finog zalogaja bit će otvoren od 13 do 20 sati oba dana, tako da posjetitelji mogu doći na ručak i večeru uz glazbu uživo i DJ-a.

Park Novigradskih ribara bit će prava oaza za dječju zabavu zahvaljujući udruzi Žuti kišobran koja će od 15 do 17 sati održavati kreativnu radionicu, a nakon toga slijedi i potraga za blagom. U parku će se u subotu s početkom od 14 sati obaviti i predstavljanje projekta "Klupica za srce".

Klupice su izradili dječji vrtići iz pet istarskih gradova u sklopu hvalevrijednog projekta s humanitarnim ciljem: poboljšanje i unapređenje uvjeta življenja djece koja odrastaju u dječjem domu "Ruža Petrović" u Puli. U kreativnu izradu klupica uključile su se kako odgojne ustanove i djeca, tako i roditelji, umjetnici te drugi suradnici iz Novigrada, Brtonigle, Umaga, Buzeta i Pule. Osim izložbe, bit će organizirana i donacijska prodaja raznih prigodnih proizvoda i rukotvorina nastalih tijekom projekta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter