KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Volite i palačinke i tikvice? Spojite ih u jelo koje ćete s guštom jesti u bilo koje doba dana

| Autor: Glas Istre
Palačinke s tikvicama (Ilustracija)

Palačinke s tikvicama (Ilustracija)


Volite i palačinke i tikvice? Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept? Palačinke s tikvicama uistinu su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

3 jaja

350 ml mlijeka

100 ml mineralne vode

1 tikvica srednje veličine

5 dag otopljenog maslaca

25 dag oštrog brašna

sol i papar po ukusu

malo nasjeckanog svježeg kopra

masnoća za pečenje palačinki

PRIPREMA:

Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.

Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i popaprite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.

Sada u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.

Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter